top of page

F.A.Q.

Meest gestelde vragen
  • Hoe ziet de race er uit? 
De race start t.h.v. het Kurhaus en gaat richting de haven. Zondag aan het einde van de ochtend zullen de start en finish op het strand worden uit gezet. Je start in 'waves': met 10 tot 20 teams tegelijk vanaf de startlijn. Houd je hond voor de start dus kort / dichtbij je. 
  • Kan ik met elk hondenras meedoen aan een canicross wedstrijd?
Ja, in principe houdt elke hond van rennen en kan je dus samen met hem een canicross doen. Tijdens de Knakworstenrace doen alleen de honden tot (ongeveer) 40 cm hoogte mee. 
  • Ik heb nog nooit met mijn hond hard gelopen, kan ik ook meedoen met de race?
Ja, je kan altijd uitproberen hoe het is om samen te rennen door de FUN race te doen. We willen juist hondeneigenaren die nog nooit canicross hebben gedaan, tijdens de Knakworstenrace hier kennis mee laten maken. 
 
  • Ik heb geen (goed) materiaal om mee te canicrossen. Is dat een probleem?
Voor de veiligheid van de loper en de hond is het aan te raden om aan de race mee te doen met de daarvoor bestemde materialen. Dat is een heupgordel voor de loper, een semi-elastische lijn (max. 2 meter) en een goed passend harnas/ tuig voor de hond. Deze materialen kun je voor het evenement, bij de uitgifte van startbewijs, bij ons huren.
Omdat de race over een korte afstand is, mag je ook zonder deze materialen meedoen, maar dan mag de hond geen halsband dragen die van omvang kan veranderen en moet je lijn lang genoeg zijn (min. 1.5 m).
  • Kan ik een prijs winnen?
Van alle deelnemers worden door ons de looptijden geregistreerd. Aan het einde van de middag zullen de snelste drie dames en heren (en eventueel junioren) een mooie prijs krijgen. De uitslagen worden zo snel mogelijk na de wedstrijd op de website gepubliceerd. 
  • Hoe moet ik me inschrijven?
Via de link op de site kan je vanaf 1 september voor-inschrijven voor de wedstrijd. Je inschrijving wordt pas definitief wanneer jij de kosten hebt betaald. Op 14 oktober kom jij je aanmelden bij onze stand op de boulevard en ontvang jij je startnummer en individuele starttijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat we je kunnen opnemen in de startlijst. 
De eerste 100 aanmelders krijgen in onze stand een leuke goodybag.
Als je weer wilt uitschrijven, stuur dan z.s.m. een mail naar projectyoungdogs@gmail.com.
bottom of page