top of page

Jongere

Het project Young Dogs is in principe toegankelijk voor elke jongere tussen de 12 en 18 jaar. Als je interesse hebt in het project kan je daarom direct contact met ons opnemen.

 

Samen met een hond toewerken naar een canicross wedstrijd vraagt conditie en discipline.Tijdens het project ga je beide opbouwen en onderhoud je het contact met de hondeneigenaar. Elke donderdag of vrijdag  wordt je hierbij begeleid door je eigen coach. Samen met je coach stel je een plan met doelen op om er voor te zorgen dat je als team goed presteert tijdens de wedstrijd. 

Het kan zijn dat het opbouwen van conditie voor jou een aandachtspunt is. Bijvoorbeeld omdat je overgewicht hebt of weinig aan lichaamsbeweging doet. De hond zal je motiveren om je best te doen daar verandering in te brengen en als team goed te presteren.

De tweede doelgroep waar Young Dogs zich op richt zijn jongeren die moeite hebben met het tonen van discipline. Op school doe je het dan minder goed, niet alleen omdat je geen discipline laat zien maar ook omdat je niet gemotiveerd bent. Je schoolwerk blijft vaak liggen en misschien spijbel je zelfs wel. 

 Je leert contact te leggen met hondeneigenaar en hond. Je draagt wekelijks de verantwoordelijkheid voor de hond tijdens de training en rapporteert naar de hondeneigenaar en je coach over het verloop. Je laat discipline zien tijdens de trainingen en ervaart hoe het is om als team (samen met de hond) te trainen en successen te boeken. Samen gaan jullie er tegenaan!

bottom of page