top of page

KINDERFEESTJE

Ben jij net zo goed met dieren als Mowgli uit Junglebook? En net zo eigenwijs als Pippi Langkous?

Kom dan met jouw verjaardag kennis maken met canicross. Je gaat samen met je hond (of een leenhond, bijvoorbeeld van de buren?) leren rennen, canicrossen.

Locatie wordt in overleg bepaald, denk aan de Loonse & Drunense duinen. Bij de Roestelberg kunnen we bijvoorbeeld met lekkere pannenkoeken doorgaan met het feestje.

IMG_0148.JPG

Op avontuur met Rayka

Dierenvriend, avonturier & canicross-expert Rayka zal jullie van harte verwelkomen op het feest. Jullie beginnen natuurlijk met muziek en zingen uit volle borst voor de jarige job. Een feestje is niets zonder lekkere taart en terwijl we deze opeten, maken we ons klaar voor de Hi-Ha-Honden bingo. Je wint een prijs of geeft een cadeau; na de Hi-Ha-Honden bingo is iedereen blij!

                                                                                         Naar buiten!

Vervolgens maken we ons gereed om buiten met de honden kennis te gaan maken. Goede renschoenen, een joggingbroek en misschien wel een regenjas. Buiten gaat het gebeuren en we laten ons door niets tegen houden. Rayka zal eerst een warming-up op muziek met jullie doen zodat de spieren lekker warm worden. We zorgen dat je helemaal klaar bent om op avontuur te gaan met jouw (leen-)hond als geheime kracht.

                                                                            Verzamel je kracht.

De krachten moeten eerst goed op elkaar afgestemd worden en daarom laat Rayka eerst zien hoe je zorgt dat je in contact komt met je (leen-)hond & hoe zorgt dat hij naar jou luistert. Het speciale middel dat Rayka daar voor inzet, krijg je in jouw eigen heuptasje. Elk obstakel dat je tegen komt, wil je samen kunnen nemen; daar oefen je eerst mee. Wanneer je goed bent afgestemd op jouw (leen-) hond is het tijd om op avontuur te gaan!

Je gaat samen met jouw geheime kracht door het bos heen rennen, jullie verkennen de omgeving en worden één fantastisch team. Uiteindelijk zoeken jullie in het bos samen naar aanwijzingen om Rayka te helpen haar vraag te beantwoorden. Zo’n super team hebben we nog nooit gezien! Als Rayka haar antwoorden heeft gekregen, zullen de honden ondertussen al moe zijn geworden. De honden leggen we dan weer terug in de auto.

                                                                               Even bijkomen

Van al dat rennen heb je wel honger gekregen, tijd om wat te eten. We nemen de tijd om binnen even bij te komen. Met een heerlijke pannenkoek of frietje (afhankelijk van de locatie) sluiten we het feest af en zwaait Rayka jullie uit.

bottom of page